Durance brand rođen je sad već davne 1986., kao Le Lavandin de Grignan, u francuskome mjestašcu Grignan. Vlasnici su, muž i žena Olivier i Elisabeth Ruth, bili veliki zaljubljenici u prirodu, a nadahnuti zaštitnim znakom svoga kraja – lavandom, bavili su se proizvodnjom lavandina ulja.

Malo pomalo proizvodnja je rasla i prerasla u priču koja je sve više prelazila granice Provanse, a zatim i Francuske. No, Durance i danas, kao svjetski poznati brand, njeguje vrijednosti na kojima je nastao. Grignan, mjestašce bogatog povijesnog naslijeđa u srcu Provanse, okružen stoljetnim maslinama i lavandinim poljima, u podnožju dvorca u kojem je od udaje za grignanskog plemića živjela Françoise, kći markize de Sévigné, plemkinje iz 17. stoljeća, nepresušno je vrelo inspiracije za Durance proizvode. Njegove biljke, mirisi, boje pretočeni su u neodoljive Durance organske proizvode – za njegu tijela, ali i za prostor u kojem živimo, proizvode koji su svojim neodoljivim mirisima ušli u domove širom svijeta.

S vremenom Le Lavandin de Grignan dobiva naziv Durance i pod tim imenom kreće u osvajanje zaljubljenika u prirodu i organsko diljem svijeta. 2006., odlaskom Oliviera i Elisabeth Ruth u mirovinu, posao preuzima njihov sin Nicolas koji razvija brand na istim vrijednostima na kojima su ga postavili njegovi roditelji. Durance proizvodi i danas nastaju tradicionalnim tehnikama proizvodnje, od biljaka iz Grignana, pa se tako u proizvodnji koriste samo najbolji, odabrani sastojci – esencijalno ulje prave lavande, ulje od organski uzgojenih maslina, organski uzgojene ruže… Nicholas je, baš kao i njegovi roditelji, veliki zaljubljenik u prirodno i, kad god je u prirodi, uvijek je u potrazi za nekom novom, neodoljivom biljkom koja će se uklopiti u Durance priču.

Jedna od najvećih vrijednosti Durancea njegova je tradicionalna potka – svaki proizvod, osim što će vas oduševiti svojom teksturom i djelotvornošću, mirisom će vas odvesti u prošlost i podsjetiti na neku dragu priču, možda čak i osobu, na neko čarobno, zaboravljeno vrijeme. Vrijeme koje je Durance uspio zaustaviti.

 

Svi Durance proizvodi imaju više od 95% sastojaka prirodnog podrijetla. Rađeni su bez silikona, parabena i fenoksietanola. Nisu testirani na životinjama.

 

Podaci o društvu (sjedište)

Naziv: ZONA NATURA d.o.o. za trgovinu
Skraćeni naziv: ZONA NATURA d.o.o.
Adresa: Zagreb, Radnička cesta 52
Pravni oblik: Društvo s ograničenom odgovornošću
Registarski sud: Trgovački sud u Zagrebu
Godina osnivanja: 2011.
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cjelosti)
Članovi uprave: Renata Jurić
MBS: 080774240
MB: 02796244
OIB: 46122534067
Transakcijski račun: HR85 2340 0091 1104 9107 4  (PBZ)
Web: www.durance.hr

 

 

Naša lokacija