Prikazuje se 1–12 of 20 proizvoda

Kako koristiti Durance mirisne lampe?

Durance mirisne lampe koriste se u kombinaciji s tekućinama koje se sastoje od mirisa i izopropilnog alkohola koji se inače upotrebljava za dezinfekciju. Imaju tri svojstva, a to su neutralizacija mirisa, dezinfekcija i purifikacija zraka. Između ostalog, uklanjaju i alergene i smanjuju pojavu alergijskih reakcija.

Elegantno dizajnirane, Durance mirisne lampe uklopit će se u bilo koji prostor – bez obzira na stil uređenja. Sastoje se od posebnog plamenika ili fitilja, kapice, dekorativnog poklopca te staklene posudice, odnosno lampe. U pakiranju se nalazi i lijevak za jednostavnije točenje tekućine. 

Da bismo pokrenuli proces katalizacije potrebno je ukloniti kapicu i dekorativni poklopac, ispuniti otprilike pola lampe tekućinom, a zatim vratiti fitilj i kapicu natrag pa ostaviti 30 minuta kako bi fitilj upio tekućinu. Nakon toga uklanjamo kapicu i palimo fitilj, ostavljamo ga da gori dvije minute, a potom oprezno gasimo plamen puhanjem i na vrh lampe stavljamo dekorativni poklopac. Tako započinje proces katalizacije tijekom kojeg mirisna lampa uklanja neugodne mirise te dezinficira i čisti zrak. 

U našem web shopu dostupne su različite tekućine za mirisne ili katalitičke lampe – od cvjetnih, puderastih i voćnih do onih koje su posebno osmišljene za eliminaciju mirisa koji nastaju zbog kuhanja, duhana ili kućnih ljubimaca. Oni koji vole jednostavnost mogu koristiti tekućinu neutralnog mirisa, koja se također može upotrijebiti za ublažavanje intenziteta postojećeg mirisa ili kao prijelaz prije korištenja nekog novog mirisa.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O mirisnim lampama

Poznato je da mirisi utječu na naše raspoloženje, kao i na dojam koji imamo o nekom prostoru. Da stvorimo ugodnu atmosferu i pozitivan dojam o svom domu mogu nam pomoći mirisne lampe. Mirisne lampe ili katalitičke lampe, kako ih još nazivamo, nastale su zahvaljujući francuskom farmaceutu koji je 1898. godine istraživanjem i eksperimentiranjem došao na ideju o izradi lampi koje će putem procesa koji se naziva katalizacija očistiti i dezinficirati zrak u zatvorenim prostorima.

Po čemu se mirisne lampe razlikuju od drugih sličnih proizvoda?

U vrijeme kada su izumljene, lampe koje rade na ovom principu koristile su se za dezinfekciju i pročišćavanje zraka u bolnicama, a svoje mjesto u brojnim kućanstvima našle su početkom dvadesetog stoljeća, kada su poprimile atraktivniji izgled i kada su im se počeli dodavati ugodni mirisi.

Ono što mirisne lampe s katalitičkim načinom izgaranja čini jedinstvenima su benefiti koje pružaju i način na koji one funkcioniraju, a to je izgaranje bez plamena. Zahvaljujući sastavu tekućine koja se koristi i kemijskoj reakciji koja se odvija kada su ove mirisne lampe u upotrebi, one postaju više od proizvoda koji služi samo za to prostor ispuni ugodnim mirisom. 

Dok većina drugih proizvoda čija je svrha osvježiti zrak samo prikrivaju neugodne mirise, mirisne lampe koje funkcioniraju na principu katalitičke reakcije učinkovito eliminiraju neugodne mirise, a zrak u prostoriji postaje mirisan i čist.

U našem web shopu možete pronaći mirisne lampe koje će pročistiti i dezinficirati zrak te mu pritom dati poseban mirisni pečat jer se koriste u kombinaciji s punjenjima profinjenih i jedinstvenih mirisa koje su osmislili stručnjaci iz svjetske prijestolnice parfema – francuskog Grassea.