Prikazuje se 1–12 of 37 proizvoda

Sigurna alternativa – ručno rađene Durance svijeće bez parafina

Za razliku od industrijskih, parafinskih svijeća, naše svijeće izrađuju se od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora – pčelinjeg i biljnog voska. Zahvaljujući tome, izgaraju sporije i tijekom gorenja ne oslobađaju štetne plinove, što znači da u njihovom mirisu možete bezbrižno uživati u svom dnevnom boravku, kupaonici, pa čak i uredu. 

Durance svijeće su ručno izrađene od pažljivo odabranih prirodnih sastojaka, koji u trenu stvaraju jedinstven ugođaj i dom pretvaraju u opuštajuću mirisnu oazu. U širokoj lepezi naših mirisnih kombinacija, od klasičnih pa sve do složenijih nota, čak i oni s najistančanijim ukusom mogu pronaći idealne svijeće za svoj životni prostor.

Svijeće s drvenim fitiljem

Kod jednostavnih stvari kao što su svijeće mogli bismo brzopleto zaključiti kako u njihovoj izradi nema puno prostora za bilo kakve inovacije. Sve što se tu dalo unaprijediti već je odavno otkriveno, složili bi se mnogi, ali uvijek ima prostora za novitete i poboljšanja – čak i kod tako “obične” stvari kao što je svijeća. Iz želje da ljubitelji mirisnih svijeća uživaju u svojim omiljenim proizvodima na jednoj višoj razini, nastale su svijeće s drvenim fitiljem. 

Po čemu su svijeće s drvenim fitiljem posebne?

Durance svijeće s drvenim fitiljem razlikuju se od svijeća s pamučnim fitiljem po tome što gorenjem proizvode umirujući zvuk koji podsjeća na pucketanje vatre. Zbog svog specifičnog zvuka idealne su za one koji priželjkuju imati kamin u svom domu, ali si iz nekog razloga to ne mogu priuštiti. 

Svijeće s drvenim fitiljem za vrijeme gorenja stvaraju širok i horizontalan plamen. Zbog toga je potrebno manje vremena da dođe do otapanja voska, što znači da će se ugodan miris proširiti cijelom prostorijom vrlo brzo. Zbog ujednačenog obrasca gorenja sve do samog kraja, na rubovima čaše u kojoj se nalazi svijeća s drvenim fitiljem ne ostaju neuredne mrlje od voska. 

Zbog nježnog i smirujućeg zvuka koji proizvode, pažljivo kombiniranih mirisnih nota i elegantnog dizajna, luksuzne Durance svijeće unose dozu profinjenosti u svaki prostor. 

Pri izradi Durance svijeća posebna se pozornost pridaje sastojcima – raznolike mirisne note kombiniraju se s mješavinom visokokvalitetnih prirodnih voskova. Za razliku od industrijskih svijeća izrađenih od parafinskog voska dobivenog preradom sirove nafte, za koji se pokazalo da ispušta tvari koje su štetne za naše zdravlje, u očaravajućim svojstvima Durance svijeća s drvenim fitiljem možete uživati bezbrižno. 

Voskovi koji se koriste pri izradi naših svijeća su sigurni za upotrebu i nemaju negativan utjecaj na okoliš. Zbog više točke topljenja gore sporije i u njihovom mirisu i pucketavom zvuku možete uživati duže.

Anti-tobacco svijeće

Iako je najbolje ne prakticirati pušenje cigareta u zatvorenom prostoru, ponekad je to nemoguće izbjeći, pogotovo u zimskim mjesecima ili kada imamo goste pušače. Neugodan miris duhanskog dima možete neutralizirati pomoću naše anti-tobacco svijeće koja je osmišljena upravo za tu namjenu. Izrađena od prirodnog pčelinjeg voska koji sadrži patentirani aktivni sastojak protiv neugodnih mirisa, anti-tobacco svijeća će neutralizirati miris duhana i ispuniti dom svježim i drvenastim mirisnim notama.

Kako prepoznati kvalitetnu svijeću?

Kvalitetna svijeća se prije svega može prepoznati po sastojcima. Svijeća koja je izrađena od prirodnih sastojaka kao što su biljni i pčelinji vosak ima visoku točku topljenja pa zbog toga uglavnom traje duže nego klasične parafinske svijeće. Osim toga, prirodne svijeće daju jasnije mirisne note. To ne znači da su one uvijek intenzivnije, jer intenzitet ovisi od mirisa koji odaberete. 

Ono na što je također važno paziti prilikom odabira mirisnih svijeća je to da ne sadrže fitilje presvučene parafinskim voskom i da se unutar fitilja ne nalazi punjenje koje sadrži štetne čestice metala. Poželjni su pamučni fitilji presvučeni biljnim ili pčelinjim voskom.

Kod Durance svijeća, svaka mirisna svijeća ima odgovarajući fitilj koji osigurava optimalno otpuštanje mirisa i jednom kada ih isprobate, znat ćete što je kvalitetna svijeća. Kako bi se osiguralo najbolje otpuštanje mirisa, Durance je testirao 10 vrsta pamučnih fitilja, različitih debljina i pletenja. Oni koji su u potrazi za nečim drugačijim mogu isprobati i svijeće s drvenim fitiljem ili svijeće s dva fitilja koje pružaju još intenzivniji miris. 

Vrijeme gorenja naših mirisnih svijeća iznosi do 40 sati za svijeće s pamučnim fitiljem i do 50 sati za svijeće s drvenim fitiljem. Napominjemo da nijednu svijeću, bez obzira na to od čega je napravljena, ne bi trebalo ostavljati da gori dulje od četiri sata u komadu.

Što napraviti da svijeća gori duže i ljepše

Nakon što prvi put zapalimo svijeću, potrebno ju je ostaviti da gori barem sat i pol, jer ćemo tako osigurati da se prvi sloj voska potpuno otopi i da svijeća svaki sljedeći put ravnomjerno gori. U suprotnom se oko fitilja stvara udubljenje i svijeća izgara samo unutar te udubine, a ne cijelom površinom. Tako skraćujemo vrijeme gorenja jer veliki dio voska u ovom slučaju ostane neiskorišten.

Ono što je također poželjno je podrezivanje fitilja. Dužina fitilja utječe na sagorijevanje i oblik plamena, a svijeća s podrezanim fitiljem gorjet će duže i pravilnije. Ovim potezom ćemo spriječiti i pojavu crnog plamena pa će staklenka u kojoj se nalazi svijeća biti čista i neće imati crne rubove.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Svijećama

Svijeće su nekada imale samo jednu svrhu – da osvijetle prostor i omoguće čitanje. Danas je njihova uloga znatno drugačija, jer su svijeće postale sinonim za ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za takvu atmosferu nije dovoljno da svijeća svojim titrajućim plamenom osvijetli prostoriju, već je poželjno da je obogaćena aromatičnim mirisima koji će prostor u kojem boravimo pretvoriti u wellness oazu i osigurati nam potpunu relaksaciju. 

Nisu sve svijeće jednako kvalitetne

Danas u ponudi možemo pronaći različite svijeće, a mnogi proizvođači obećavaju dodatne benefite. Najčešće se ističu anti-tobacco svojstva svijeća i razni blagotvorni učinci koji bi trebali biti postignuti zahvaljujući raznim mirisima koji se dodaju svijećama. Međutim, istina je da veliki broj takvih proizvoda ne ispunjava svoje obećanje. Jako često miris tih svijeća nije nalik opisanome ili prekratko traje. 

Većina svijeća na tržištu danas se proizvode industrijski i pritom se štedi na najbitnijim stvarima. Osim što utječe na kvalitetu svijeća i dugotrajnost mirisa, takva štednja često krije razne opasnosti.

Neke svijeće su opasne za zdravlje

Pri izradi velikog broja svijeća koje su danas dostupne na tržištu koristi se parafin – visokorafinirani naftni produkt u čijem se sastavu nalaze toksični spojevi i kemikalije. Razlog zbog kojeg se parafinski vosak koristi u tolikoj mjeri je cijena, jer se radi o varijanti koja je značajno jeftinija od pčelinjeg i biljnog voska.

Zbog umjetnih boja i sintetičkih mirisa koje sadrže svijeće za čiju se izradu koristi parafinski vosak, prilikom izgaranja dolazi do otpuštanja spojeva koji su štetni za ljudsko zdravlje, ali i okoliš. Uz to, svijeće od parafinskog voska imaju nisku točku topljenja pa zbog toga brže izgaraju.