Prikazuje se 1–12 of 131 proizvoda

Zbog čega mirisi imaju tako snažan utjecaj na nas

Budući da je upravo njuh jedno od naših najsnažnijih osjetila, ne čudi činjenica da mirisi igraju važnu ulogu u našim životima. Mogu nas asocirati na neke događaje i osobe iz prošlosti, a ovisno o tome jesu li te uspomene dobre ili loše, mogu popraviti ili pokvariti naše raspoloženje. 

U mirise koji nam kvare raspoloženje zasigurno se ubrajaju i miris duhanskog dima, kućnih ljubimaca i mirisi hrane koji se ponekad znaju zadržati dugo nakon kuhanja. Takve nepoželjne mirise mogu učinkovito neutralizirati kvalitetni osvježivači zraka, a zahvaljujući sve većem izboru dostupnih mirisnih nota, svatko za sebe može pronaći baš onaj miris koji u sjećanje priziva samo najljepše uspomene i stvara ugodnu atmosferu u prostoriji. 

Durance osvježivači zraka bez ftalata

Takvi mirisi nastaju u našoj Durance radionici u pitoresknom francuskom mjestu Grignan. Iz naše radionice u srcu Provanse dolaze kvalitetni osvježivači prostora koji će neutralizirati neugodne mirise i u vaše misli prizvati umirujuće slike i mirise provansalskih polja lavande, mediteranskih plaža, vrtova u kojima raste slatko voće i najmirisnije cvijeće ili pak stvoriti topao blagdanski ugođaj.

Durance osvježivači prostora ne sadrže ftalate, a za njihovu izradu koriste se pažljivo odabrani prirodni sastojci. U našem asortimanu nalaze se sljedeće vrste osvježivača za prostor:

  • difuzori
  • esencijalna ulja
  • mirisne lampe
  • mirisne vrećice
  • mirisi za poslovne prostore

Uz različite vrste osvježivača za prostor, u našoj ponudi su dostupni i mirisi za auto.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Osvježivačima prostora

Osvježivači prostora nam ugodnim mirisima koje otpuštaju omogućuju da brzo i lako stvorimo osjećaj svježine i čistoće u našim domovima. Ljudska želja za time da prostor u kojemu se boravi bude svjež i mirisan postoji od davnina, a nekada davno su se kao osvježivači prostora koristili tamjan, eterična ulja, cvijeće i drugo mirisno bilje. Prvim modernim osvježivač pojavio se 1948. godine i od tada je procvjetala proizvodnja ovih proizvoda.

Na spomen osvježivača za prostor mnogi i danas prvo pomisle na obični osvježivač zraka u spreju ili električni osvježivač zraka, ali ponuda mirisa za osvježavanje prostora postala je puno raznovrsnija. 

Uz klasične osvježivače zraka kao što su osvježivač u spreju i električni osvježivač, danas su dostupni i difuzori, mirisni osvježivači prostora sa štapićima, eterična ulja, koncentrirani parfemi za prostor, mirisne katalitičke lampe, mirišljave kockice od prirodnog voska i mnoštvo drugih vrsta osvježivača. 

Na što trebamo paziti kada kupujemo osvježivače zraka

Boravak u svježoj i mirisnoj prostoriji pomaže nam da se osjećamo bolje i opuštenije, ali ponekad u želji da naš životni prostor učinimo što ugodnijim i sigurnijim mjestom možemo donijeti pogrešnu odluku i postići upravo suprotan učinak. 

Osvježivači zraka su najbrži način da stvorimo ugodnu atmosferu u prostoriji u kojoj boravimo, bilo da je riječ o našem domu, uredu ili nekom drugom mjestu, ali iza ugodnih mirisa se ponekad znaju kriti štetni sastojci. 

Kada kupujemo osvježivač prostora, najčešće su glavni kriteriji po kojima se vodimo miris i cijena. Sastojke provjeravamo jako rijetko ili nikada, a oni su zapravo najvažniji, jer neki od njih mogu štetno djelovati na naše zdravlje.