Prikazuje se 11 proizvoda

Durance sapuni – prirodni sapuni s više od 95% sastojaka prirodnog porijekla

Prirodni sapuni Durance nastaju u radionici u provansalskom gradiću Grignan, gdje se za izradu proizvoda nježne strukture i ugodnih decentnih mirisa koriste najbolji sastojci koje pruža Provansa. Više od 95% sastojaka od kojih su izrađeni naši sapuni su prirodnog porijekla. Ne sadrže parabene, ftalate, kao ni fenoksietanol.

Prirodni sapuni Durance su antibakterijski i imaju blagu formulu koja nježna prema koži, a istovremeno učinkovito uklanja nečistoće. U našem asortimanu se nalaze kruti sapuni, tekući sapuni, gelovi za pranje ruku te Marseille kruti sapuni koji se još uvijek proizvode ručno – prema staroj tradicionalnoj metodi koja uključuje višednevno ukuhavanje u velikim kotlovima.

Svi sapuni su obogaćeni biljnim uljima i profinjenim mirisima koji običnu radnju kao što je pranje ruku pretvaraju u posebno iskustvo. Osim za sebe, ritual pranja ruku možete učiniti posebnim i drugima jer su Durance prirodni sapuni zbog svog izgleda te mirisnih i njegujućih svojstava koje posjeduju idealan poklon za drage osobe.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Prirodnim sapunima

Sapuni se od davnina koriste kao sredstva za čišćenje i održavanje higijene. Počeli su se izrađivati još u vrijeme drevnih Egipćana i Rimljana, a u početku su bili luksuz koji si nisu mogli priuštiti baš svi. Sapuni su se industrijski počeli proizvoditi u 18. stoljeću, a robom široke potrošnje postali su tek nakon Prvog svjetskog rata. 

Dok ljudi u prošlosti nisu imali previše izbora kada je u pitanju ovaj proizvod za održavanje higijene, nama se danas na raspolaganju nalaze komercijalni i prirodni sapuni raznih oblika, boja i mirisa. 

Po čemu se prirodni sapuni razlikuju od komercijalnih sapuna?

Komercijalni sapuni imaju jednu prednost u odnosu na prirodne sapune, a to je njihova cijena. Prodaju se po niskim cijenama zbog toga što se za njihovu izradu koriste sastojci koji su jeftini i lako dostupni, pa se takvi sapuni mogu izraditi brzo i u velikim količinama. 

Za razliku od komercijalnih, prirodni sapuni imaju nešto višu cijenu jer se njihovoj proizvodnji posvećuje posebna pažnja i oni se izrađuju od kvalitetnih prirodnih sastojaka koji ne štete našem organizmu i ne izazivaju iritacije na koži. 

Za izradu komercijalnih sapuna koriste sintetički sastojci, kemikalije i mirisi koji mogu izazvati iritacije na koži, ali i druge, puno ozbiljnije probleme. Sastojci koji se često mogu naći u ovakvim sapunima, a smatraju se posebno štetnima jer mogu narušiti hormonalnu ravnotežu i izazvati kožne probleme, alergijske reakcije i astmu su parabeni i ftalati.

Postoje i komercijalni sapuni na čijim ambalažama je istaknuto da sadrže prirodne sastojke, ali postotak prirodnih sastojaka u tim proizvodima je u većini slučajeva toliko nizak da oni nemaju nikakvog učinka na koži.