Prikazuje se 10 proizvoda

Prirodne parfemske vode iz Francuske

Smatra se kako su prve parfemske tekućine nastale u drevnoj Grčkoj, a do savršenstva su ih godinama kasnije doveli Francuzi. Kada govorimo o umjetnosti kreiranja mirisa, teško da neka zemlja može nadmašiti Francusku iz koje su potekli neki od najpoznatijih svjetskih mirisa. 

U Francuskoj nastaju i Durance parfemske vode koje sadrže više od 95% sastojaka prirodnog porijekla. Nisu testirane na životinjama i u njima se ne nalaze štetne tvari poput parabena i fenoksietanola.

Profinjene mirise koje sadrže Durance parfemske vode kreirali su stručnjaci za parfeme iz Grassea – provansalskog grada koji nosi titulu svjetske prijestolnice parfema. Svaka parfemska voda iz Durance asortimana nastala je kao rezultat nadahnuća prirodom, a kako bi stvorili jedinstvene mirise, parfumeri iz Grassea birali su samo najbolje sastojke. U sastavu naših parfemskih voda ne nalazi se nijedan od sastojaka koji su klasificirani kao kancerogeni, mutageni i reprotoksični, što znači da možete bezbrižno uživati u njihovim mirisima.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O parfemskim vodama

Kriteriji kojima se vodimo kada tražimo idealan miris za sebe su vrsta mirisa (cvjetni, voćni, puderasti, orijentalni itd.) trajnost i intenzitet, a kako bismo što lakše pronašli ono što nam odgovara, dobro je znati što zapravo tražimo, odnosno koja kategorija mirisa odgovara našim kriterijima i mogućnostima. Parfemska voda je miris kojeg mnogi zbog natpisa “EDP” ili “eau de parfum” na ambalaži pogrešno nazivaju i smatraju parfemom. Međutim, parfem je jedno, a parfemska voda nešto drugo. 

Naime, mirisi se na osnovu njihove postojanosti i koncentracije parfemske esencije dijele na nekoliko kategorija, a to su parfemi, parfemske vode, toaletne vode i kolonjske vode. 

Iako parfemi (extrait de parfum) sadrže najveću količinu parfemske esencije – do 30%, zbog vrtoglavih iznosa po kojima se prodaju (čak po nekoliko tisuća kuna) nisu toliko popularni kao parfemske i toaletne vode. Osim toga, uglavnom imaju jako intenzivan miris i zbog toga su namijenjeni samo za nošenje u posebnim prilikama.

S druge strane, parfemska voda je prikladna za svakodnevno korištenje. Sadrži 15 do 20% parfemske esencije, a zbog omjera kvalitete, količine i cijene jedna je od najpopularnijih kategorija mirisa.