KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Antibakterijskim sapunima

Antibakterijski sapuni jedno su od sredstava koje koristimo u borbi protiv širenja raznih infekcija. Znamo da je redovito pranje ruku najjeftiniji i najjednostavniji način da spriječimo širenje zaraznih bolesti koje se mogu prenijeti nečistim rukama, ali kako bi bilo koje sredstvo za pranje ruku bilo učinkovito, pa tako i antibakterijski sapuni, potrebno ih je ispravno koristiti.

Antibakterijski sapuni nisu pretjerano učinkoviti ako koristimo premalu količinu i ako ruke ne peremo dovoljno dugo i na pravilan način. Naime, većina ljudi ruke pere samo par sekundi, ali da bi antibakterijski sapuni imali bilo kakav utjecaj, potrebno je prati ruke nešto duže od toga. 

Nakon što ih smočimo i nanesemo izdašnu količinu sapuna, ruke treba temeljito trljati najmanje 20 do 30 sekundi i pritom se pobrinuti da ne preskočimo nijedan dio. Osim obje strane dlana, tijekom tih 20 do 30 sekundi potrebno je istrljati i dio između prstiju, kao i ispod noktiju. Tek tada možemo biti sigurni da su naše ruke čiste.

S obzirom na to da je pranje ruku radnja koju ponavljamo nekoliko puta dnevno, dobro je koristiti sapune koji nisu agresivni prema koži i koji neće izazvati sušenje i pucanje kože.

Durance antibakterijski sapuni s biljnim uljima

Za izradu svih Durance proizvoda, pa tako i sapuna, koriste se pažljivo odabrani sastojci. Prednost imaju sastojci prirodnog porijekla koji zauzimaju više od 95% udjela u sastavu Durance antibakterijskih sapuna. 

Durance antibakterijski sapuni ne sadrže parabene, ftalate ni triklosan – endokrini disruptor koji štetno djeluje na naše zdravlje, niti su testirani na životinjama. Njihova formula temelji se na biljnim uljima i glicerinu, zahvaljujući kojima koža ruku nakon pranja ostaje hidratizirana. Uz to, obogaćeni su voćnim i cvjetnim ekstraktima zbog kojih imaju ugodan miris.

Formula Durance antibakterijskih sapuna je nježna prema koži i ne uzrokuje njeno isušivanje, a bogata pjena koja nastaje korištenjem ovih sapuna učinkovito čisti ruke. Važno je samo ne zaboraviti na duljinu i na ispravnu tehniku pranja ruku.