Prikazuje se 1–12 of 123 proizvoda

Što je prirodna kozmetika i postoji li zaista 100% prirodna kozmetika?

Često možemo vidjeti kako neki proizvođači za svoje proizvode tvrde da su 100% prirodni. Međutim, prirodne sirovine koje se koriste u kozmetici prethodno moraju proći određene kemijske procese kako bi se iz njih ekstrahirale aktivne tvari, što znači da se te sirovine ne dodaju proizvodima u svom izvornom, prirodnom obliku. Isto tako, da bi neki proizvod mogao stajati duže vrijeme, potrebno mu je dodati konzervanse koji će spriječiti kvarenje. 

Kozmetika koja je 100% prirodna u pravilu ne bi trebala sadržavati konzervanse i kao takva imala bi iznimno kratak rok trajanja, što znači da većina proizvoda koji se nalaze na policama dućana nisu 100% prirodni. Ipak, to ne znači da 100% prirodna kozmetika uopće ne postoji. No, za proizvodnju takvih proizvoda koristi se posebna, patentirana tehnologija i njih sigurno nećete pronaći po niskim cijenama, izložene na polici običnog dućana u kojemu kupujete hranu ili druge potrepštine. Kako onda znati što je prirodna kozmetika i što zapravo kupujemo?

Ne postoji definicija kojom bi se točno odredilo što je to prirodna kozmetika, ali postoje određeni standardi koje je potrebno zadovoljiti da bi se nešto moglo nazvati prirodnom kozmetikom. Da bi se neki kozmetički proizvod mogao certificirati kao prirodan, treba sadržavati minimalno 90% sastojaka prirodnog porijekla. U takve proizvode ubraja se Durance kozmetika.

Durance – kvalitetna prirodna kozmetika online

Durance prirodna kozmetika rezultat je višegodišnje ljubavi prema prirodi jednog francuskog para koji se nadahnut bojama i mirisima Provanse prvo počeo baviti proizvodnjom lavandinog ulja. S vremenom se priča širila i rasla pa su se odabrani kvalitetni sastojci počeli koristiti i za izradu parfema i proizvoda za njegu tijela. Danas se u Durance asortimanu prirodne kozmetike nalaze sljedeći proizvodi:

  • gelovi za tuširanje
  • kreme za ruke
  • losioni za tijelo
  • antibakterijski sapuni
  • toaletne vode
  • parfemske vode

Durance proizvodi sadrže više od 95% sastojaka prirodnog porijekla i većina ih ima Eco Cert certifikat. Ne sadrže parabene, fenoksietanol, silikone, natrijev lauret sulfat (SLES) i nisu testirani na životinjama. 

Obogaćeni esencijalnim uljima i voćnim ekstraktima, Durance gelovi za tuširanje, losioni za tijelo, kreme za ruke, sapuni te parfemske i toaletne vode dolaze u širokoj paleti mirisa u kojoj svatko može pronaći nešto po svom ukusu. Proizvode možete naručiti online i preuzeti ih osobno ili odabrati opciju dostave na vašu adresu. Isto tako, možete iskoristiti i opciju dostave na drugu adresu te tako obradovati dragu osobu paketom kvalitetne francuske prirodne kozmetike.

KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Prirodnoj kozmetici

Prirodna kozmetika je na našim prostorima doživjela svoj procvat prije nekoliko godina i od tada njena popularnost iz godine u godinu sve više raste. Nekada smo prirodnu kozmetiku mogli pronaći samo u specijaliziranim trgovinama i ponekoj ljekarni, a danas prirodne kreme, losione, gelove za tuširanje i ostale slične proizvode možemo pronaći na policama gotovo svih dućana, ali i online. Lijepo upakirani proizvodi s natpisima “bio”, “organic” ili “100% prirodno” mame nas i bude u nama želju da napravimo nešto dobro za svoju kožu.

Zašto je važno paziti na to što nanosimo na kožu

Svatko od nas svakodnevno koristi po nekoliko različitih kozmetičkih proizvoda i u većini slučajeva ne razmišljamo previše o tome kakve sve sastojke nanosimo na svoju kožu. Koža kao najveći ljudski organ ima mnogobrojne funkcije i prva je linija obrane protiv raznih vanjskih utjecaja. Zbog pora koje ima, upija sve što nanesemo na nju, što znači da sve tvari iz proizvoda koje koristimo mogu završiti u našem organizmu i izazvati određenu reakciju – štetnu ili korisnu. Zbog toga je jako bitno čitati deklaracije, informirati se o tome koji su sastojci štetni i izbjegavati ih.

Posebne rasprave vode se oko parabena, konzervansa koji se često nalaze u dezodoransima, šamponima, regeneratorima, gelovima za tuširanje, losionima za tijelo te u dekorativnoj kozmetici, a povezuju se s poremećajem endokrinološkog sustava, neplodnošću i karcinomom dojke. Osim parabena, postoji još mnoštvo štetnih sastojaka koje treba izbjegavati. Budući da ljudi sve više postaju svjesni toga, interes i potražnja za prirodnim proizvodima rastu. S potražnjom raste i ponuda pa se prirodna kozmetika, ili barem ono što se tako naziva, danas može naći posvuda i po različitim cijenama. 

Iako postoje određeni uvjeti koje proizvodi moraju zadovoljiti kako bi dobili da se zaista radi o prirodnoj kozmetici, to ne sprječava neke proizvođače da proizvode koji sadrže samo 5% prirodnih sastojaka deklariraju kao “prirodne”. Za proizvodnju takvih proizvoda s iznimno niskim udjelom sastojaka prirodnog porijekla nije potrebno izdvojiti veća sredstva, stoga se oni prodaju po niskim cijenama i pod nazivom “prirodna kozmetika”, iako su zapravo daleko od toga.