KOŠARICA

FILTRIRAJ PROIZVODE PO CIJENI

O Mirisima za auto

Bez obzira na to koliko pazimo na naše limene ljubimce, njihova unutrašnjost s vremena na vrijeme zna poprimiti neugodne mirise. Brzo rješenje za ovaj problem su mirisi za auto, ali dostupnost velikog broja različitih proizvoda namijenjenih osvježavanju zraka u automobilima ponekad zna otežati izbor. 

Najpopularniji su svakako papirnati mirisi za auto ili mirisni borići, koji su zapravo nastali sasvim slučajno 1952. godine. Zasluge za izum prvog mirisa za auto pripisuju se njemačko-kanadskom kemičaru Juliusu Sämannu koji je veliki dio svog vremena provodio u kanadskim šumama gdje je ispitivao kemijska svojstva eteričnih ulja iz borovih iglica. 

Julius Sämann se jednom prilikom upoznao sa svojim dostavljačem mlijeka, a on mu se požalio na nesnosan miris prolivenog i ustajalog mlijeka koji se širio njegovim kamionom za dostavu. U želji da mu pomogne, Sämann je prvo na komad običnog kartonskog papira dodao nekoliko kapi ulja borovih iglica i ostavio ga u dostavnom kamionu. Kada se dan kasnije uvjerio da osvježivač zraka kojeg se dosjetio služi svrsi, odlučio je patentirati svoj izum i tako su nastali prvi mirisi za auto. 

Mirisi su se tijekom godina konstantno mijenjali u skladu sa željama kupaca, ali oblik bora za koji se Sämann odlučio inspiriran kanadskim šumama zadržao se do danas. Iako je mirisni borić za auto zbog niske cijene i dalje popularan, iz upotrebe ga polako istiskuju moderniji i trajniji mirisi za auto.

Dugotrajni mirisi za auto Durance

Durance dugotrajni mirisi za auto učinkovito osvježavaju zrak i neutraliziraju neugodne mirise u automobilu. Sastoje se od difuzora u obliku bijelog, elegantnog cvijeta i punjenja koje je dovoljno za mjesec dana svježine. Dodatna punjenja koja možete pronaći u našem web shopu dolaze u pakiranju koje sadrži dva refila. Durance mirisi za auto postavljaju se na ventilaciju automobila i tako ispuštaju miris dok se vozite, a intenzitet možete prilagoditi prema vašoj želji.