Obilje

  • admin
  • ožujak 7, 2019
  • Komentari isključeni za Obilje
  • Blog

Radni dan popodne, manje je ljudi, izađem doslovno na dvije minute dok kolegica nadgleda situaciju, dućan je otvoren, uvijek smo nekako svi opušteni što se toga tiče, kao znamo se svi, doma smo.

Nije prošlo par minuta, vraćam se u dućan i imam što vidjeti, mladi dečko, najnormalnije izgleda, kopa po blagajni. Sva sreća blagajna je bila zaključana, mobitel i novčanik kod mene pa nije imao šta, ja lagano ulazim, odmah mi je jasno što je. On kreće u neki glupi razgovor, za to vrijeme tražim broj zaštitara i na to on izlazi iz dućana i odlazi. Zaštitari nisu došli jer nije ništa ukrao i stvar riješena.

Danas isti taj lik dolazi opet u kafić preko puta i odnosi im novce iz kase, i opet nikom ništa. Kamere postoje, vidi se kako izgleda, gazda ne zove policiju jer će si samo zakomplicirati život, a dečko nastavlja svoj harač mirno i bezbrižno.

Sami sebe moramo zaštititi, nema te policije, zaštitara, zakona koji će nas štititi. Moja lekcija iz svega toga je bila da čuvam sebe i svoj dućan, prevrijedno je da bi se bacilo kao bisere pred svinje. Sva sreća  nije prepoznao ljepotu u mirisima pa ih je zaobišao. Ali miris novca nikad neće moći zamijeniti miris prirode, otuđeno nasilno ne može ti donijeti dobro.

Imamo cijelo obilje u prirodi koje ne cijenimo, a toliko toga nam da, od divnih biljaka koje ne samo da mirišu već i iscjeljuju, toliko mirisa koje koristimo u aromaterapiji, koje skidaju sloj po sloj našeg stresa i dovode nas u homeostazu. Uživajte život, obilje je tu! Ne trebamo nikog obrlatiti da bi imali.