Miris lavande

  • admin
  • rujan 7, 2018
  • Komentari isključeni za Miris lavande
  • Blog

Odlučim jedan ponedjeljak ujutro da više neću kombinirati. Dosta mi je kombiniranja za cijeli život, majstor sam kombiniranja kako preživjeti. Odlučujem da bih mogla početi živjeti, zasluženo.

I krene dan, rola se, sve u redu do jednog trena. Zaključavam dućan, sva sretna, dan bez  kombinacija, pristojan dan. Odlazim se naći sa suprugom, kćeri i psom pa ćemo u šetnju. Ugledah gospođu koja kupuje kod nas, vraćam se u dućan, kažem svojima da me pričekaju malo. Naravno, mi žene se zadržimo, oni zovu, gospođa zaboravi laptop. Zaključavam dućan, krenem trčati prema gospođi, kćer trči prema meni “Pa gdje si ti mama?”. Ja joj uvaljujem laptop da stigne gospođu. Istovremeno susjeda dućanska mi nosi varivo da si odnesem kući za večeru, varivo u loncu bez poklopca. Trčim s varivom, žena se vraća po laptop, dođem na izlaz, muž me čudno gleda, predajem mu varivo koje je u vrećici, bez poklopca, i u tom trenu se pola variva prolije. Što ću sad, gledam oko sebe, gdje sad da to saniram i kako, uspijem i to, muž blijedo gleda. Obznanjujem mu da sad moramo u pohod na tri bankomata, s varivom prolivenim u mokroj  vrećici. Lijepo me zamoli da vratim to varivo u dućan pa kad obavimo pohod tri bankomata, doći ćemo po njega.

Vraćam se u dućan, ostavljam ga, krećemo u misiju kombinacija, to već znate kako se radi, iz šupljeg u prazno, napokon završimo, vraćam se sama u dućan po varivo. A tamo takav mir, zapuhne me miris lavande, mirisi koji smiruju, gdje je mozak u stanju zen i shvatim da pod utjecajem tih mirisa donosim  odluke tipa od danas bez kombinacija živim. Vraćam se kući mirna i sretna, život donosi priče, na nama je kako ćemo ih prihvatiti, uvijek si možemo pomoći s nekom lijepom misli, mirisnom stvarčicom koja će nas podsjetiti na neku lijepu emociju i tako si olakšati životne priče.

Vaša Mademoiselle R.